Levenbach advocaten organiseert internationaal arbeidsrechtcongres in Amsterdam

Op 28 juni 2013 ontvingen wij in het Double Tree Hilton Hotel in Amsterdam arbeidsrechtspecialisten van toonaangevende internationale advocatenkantoren uit heel Europa. De deelnemende kantoren zijn net als wij aangesloten bij LawExchange International, een netwerk van middelgrote kantoren uit het topsegment die cliënten vertegenwoordigen uit commerciële markten wereldwijd.  Alle deelnemende kantoren adviseren in hun eigen jurisdictie internationaal opererende bedrijven.  Auke de Vries, partner bij Levenbach advocaten, is momenteel voorzitter van deze wereldwijde organisatie. Onder andere Spanje, Italië, Denemarken, Duitsland, Zweden, België, Portugal en Groot Brittannië waren vertegenwoordigd op dit internationale arbeidsrechtcongres.

Het congres stond in het teken van het uitwisselen van regionale en nationale jurisprudentie en het bespreken van internationale kwesties binnen het arbeidsrecht, die mede van belang zijn voor elkaars wederzijdse internationale clientèle.  Aernout Zappey, partner en arbeidsrechtspecialist bij Levenbach advocaten, trad op as moderator. Gedurende de dag werden er per deelnemend land presentaties gehouden over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht binnen de desbetreffende jurisdicties. Daarnaast werd onder begeleiding van één van onze arbeidsrechtspecialisten, Eline Klijn, aandacht besteed aan de Europese richtlijn met betrekking tot overgang van onderneming. Daarbij werd de Nederlandse Albron kwestie besproken en meer specifiek welke consequenties deze Albron rechtspraak heeft voor andere jurisdicties. Aan het einde van de middag werd er een presentatie gegeven door twee ervaren belastingadviseurs. Zij gaven onder meer toelichting op het Nederlandse belastingstelsel en aspecten hiervan die betrekking hebben op werknemers die in Nederland werkzaam zijn, maar in dienst zijn van een buitenlandse vennootschap. De dag werd afgesloten met een discussie over hoe de werkrelaties tussen de verschillende specialisten en jurisdicties nog verder uit te breiden en vooral wat we voor elkaar en elkaars cliënten kunnen betekenen.

Deze boeiende dag heeft de bestaande werkverhoudingen tussen de arbeidsrechtspecialisten uit de verschillende jurisdicties verder versterkt. Dit draagt eraan bij dat wij onze cliënten ook op het vlak van grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke zaken van een uitstekende dienstverlening kunnen voorzien.

De presentaties over de ontwikkelingen op het gebied van Nederlands arbeidsrecht en over de overgang van onderneming kunt u via onderstaande links bekijken:

Nederlands arbeidsrecht door Aernout Zappey

Overgang van Onderneming door Eline Klijn

 

Gepubliceerd Jul. 2013
Geschreven door: Aernout Zappey